maandag 6 januari 2014

Een nieuw jaar, nieuw bier.

Frisse kansen, mooie deals, fijne contacten, en wat een nieuw jaar meer kan brengen. Dood, geweld, aanslagen, afgunst. Ik voel mij genoodzaakt mijn hart vast te houden.

Want, de ontwikkelingen zijn niet gunstig. We hebben geen nieuwe auto kunnen kopen. De huizenmarkt lijkt uit het slop maar deze is onherkenbaar verminkt. Zal nooit meer hetzelfde worden. Zo ook de arbeidsmarkt. Deze, zo broze markt, lijkt in herstel maar ook hier is niets meer hetzelfde en onmogelijk om weer als vanouds te worden. In elke branche verdwijnen banen, gaan bedrijven failliet, serieuze bedrijven maar ook starters gaan ten onder aan de regeldrift van onze overheid. Niet dat dat de ondergang is geweest maar een bijdrage kan haar toch niet ontzegd worden.

De opkomst en ondergang van zzp-ers. Wat ooit het ei van Columbus leek is uitvergroeid tot een uitgebakken en mislukt en bedorven ei. Elke zzp-er heeft namelijk het nadeel van de onzekerheid. Heeft moeite om een hypotheek te krijgen, heeft moeite om werk binnen te halen. En elke zzp-er die zegt dat dat niet zo is liegt.

En toch kan je op dit moment beter aan de slag als zzp-er. Er is wel werk, zij het tijdelijk. 

Waarom dit schijnbare negativisme? Noem het realisme. Dit is wat het is. Meer niet. We hebben hier mee te maken en we zullen er wat van maken, daar zijn we nederlanders voor. 

Ben wel benieuwd wat Wimlex van mijn voorstel zal vinden. Koning 2.0: zzp-er. Zelf proberen een koninkrijkje proberen te vinden. Zelf inkomen genereren. Inschrijving kvk: 'werkzaamheden: koninklijke besluiten nemen, linten knippen en toespraken houden.' Competenties: 200 jaar koningsschap. Succes Willem! Ik neem er een biertje op.