maandag 6 december 2010

Help, ik lek

Dat er in ons landje belangrijke dingen gebeuren is een opmerking waar wij thuis al jaren smakelijk om lachen. Maar dat Wikileaks nu publiceert dat dat echt een beetje zo is deed mij als vanzelf naar de kast met de schone onderbroeken rennen.

Een land waar de landgenoten behoorlijk uitbundig de elektronische knip hebben gebruikt om een eeuwenoud en sedert lang achterhaald feest, waarvan iedere flapdrol weet dat het nu nog slechts een commercieel geintje is: Sinterklaas. En dat openen van die beurs, ondanks een niet te versmaden crisis. Wat crisis? Laat rollen dat geld! Opeens zijn al de oude principes verdwenen. Rampen, overstromingen? Totaal niet aan gedacht. Als ik mijn Sint-kadootjes maar op tijd binnen heb. Want, het leven gaat toch immers door?

Wikileaks lekte dat de Rotterdamse haven weleens onder vuur zou kunnen komen te staan. Leuk. Nederland kennend zou dat best weer wel wat ondernemerschap kunnen opwekken. Tweede maasvlakte weggevaagd? Nou en? Niet zo ver daarvandaan is de binnenstad ook wel eens weggebombardeerd, dat staat er nu ook weer. Wij nederlanders laten ons niet wegvagen. Vraag maar aan Napoleon. Die wist niet hoe snel hij weg moest gaan bij Waterloo. (Toen nog Nederland)

Wiki lekt. Maar wij gaan een goede kerst tegemoet. Als de boom maar eenmaal staat en de kerstkadootjes eronder liggen. Wat zou het ons toch aan onze billen oxyderen dat er iets terroristisch kan gebeuren?

Prettige kerst.