maandag 4 april 2011

Jorritsma neemt het niet zo nauw

Ja hoor, daar is ze weer: supergraaier, big spender en overbodig burgemeesteres Jorritsma. Kan er geen wet tegen haar gemaakt worden? Jeetje zeg, nu heeft ze weer het oliedomme idee geopperd om een adviseur in de arm te nemen die per dag 1600 euro rekent.

Zestienhonderd euro! Ik weet zeker dat er zat mensen zijn die dat nog niet eens per maand verdienen. Met harder werken wel te verstaan! Je kan je een enorme tobber vinden als je dat hoort. Een paar adviesjes geven, rapportje schrijven, telefoontje plegen met Annemarie en hop, de dag is weer voorbij, weer 1600 euro. Eerlijk verdeeld in dit land? Nee. Lachwekkend? Nee. Moet aangepakt worden? Ja. Annemarie moet tot de orde worden geroepen.

Heeft dat mens wel enige vorm van realiteitszin? Weet zij wat er leeft? Heeft ze een indruk wat een gewone werkman aan salaris ontvangt? Of zit zij nog in haar Koop-Tjuchem tijd? Beetje rommelen, graaien. Wellicht weer een schaduwboekhouding, werkte toen ook. En als er een parlementaire enquete over komt, weet ze dat ze toch lekker niet zoveel vragen gaat beantwoorden. Is ze toen ook mee weggekomen. Ze is daarna zelfs Burgemeester geworden.

Ze staat ver van de realiteit, deze Jorritsma. Waarschijnlijk kent ze Berlusconi goed. Misschien is hij haar voorbeeld. Als dat zo is, berg je dan maar.