vrijdag 30 december 2011

De motivatie van Pieter, nooit geweten

Nooit geweten waar die tomeloze inspiratie en motivatie vandaan zou kunnen komen bij Pieter van Vollenhoven. Jarenlang heeft deze gevleugelde vrind zich met hand en tand verzet tegen de onveiligheid in het verkeer. Tijden heb ik daarvoor ook een geweldige bewondering gehad, dat een lid van het koninklijk huis zich zo fijn inzette voor het gepeupel in het land. Zo bewogen met de medemens. Maar wat was zijn motivatie? Nooit geweten. 

Ook nooit geweten dat zijn mercedes in 1983 een dodelijk ongeluk had veroorzaakt. Maar ja, aangezien meneer hol van boven, zoals hij in zijn studententijd werd genoemd, voorzitter is van het fonds slachtofferhulp, sta je niet stil bij het feit dat deze man nooit zijn excuses heeft aangeboden voor dit verschrikkelijke feit. Want het zal je maar als ouders gebeuren dat je kind wordt doodgereden door een flapoor van het nederlands koninklijk huis! En dan de wetenschap dat deze pingelende pigmeeenprins daarna vrolijk  voorzittert bij, nota bene het fonds slachtofferhulp! Daar zou je toch van leren vloeken!

Nooit geweten dat de man het spijtig vind dat hij destijds geen rechtstreeks contact heeft gezocht met de moeder van het slachtoffer. Wie o wie heeft deze man in vredesnaam voorzitter gemaakt van bovengenoemd fonds?? Kan me ook niet meer voorstellen dat de grote oren pianist spijt heeft. Is een beetje mosterd na de maaltijd zou ik zeggen na 28(!) jaar.

Nooit geweten dat ik tot dit soort uitspraken in staat was: ik zou willen voorstellen: met terugwerking oneervol ontslaan uit dat fonds! Weg met van Vollenhoven. Hij heeft nooit een geweten gehad....