dinsdag 20 december 2011

Onafhankelijke Docters

Het beste nieuws van vandaag is toch dat Achmea Independer overneemt. Men neemt een belang van 77 procent in de vergelijkingssite en hoopt daarmee het vertrouwen van de consument in verzekeringen te herstellen.

Als Achmea denkt met deze zet klantjes te kunnen werven, geloof ik toch dat er bij de bestuursleden even gezocht moet gaan worden naar het telefoonnummer van de huisarts. En daarna naar de zorgverzekering waar men is verzekerd om te zien of gekte in de aanvullende verzekering zit. Want, let op, ik ga het nu proberen in gewone-mensentaal te formuleren. Men gaat, als zorgverzekeraar, welke gespeend is van enige onafhankelijkheid op welk gebied dan ook, een vergelijkings-website overnemen die zou moeten uitblinken in onafhankelijkheid en zuiverheid. En dan, het wordt nog leuker, komt Arthur Docters van Leeuwen om de hoek kijken.

Deze erotische verhalen-schrijver, ex-jurist, ex hoofd van de BVD en nog steeds commissaris van Aegon, (ook een verzekeringsmaatschappij, duidt mij niet euvel) deinst er niet voor terug om Achmea, door wie hij zelf is ingehuurd, ragfijn op de vingers te tikken als zij haar boekje (lees: polisvoorwaarden) te buiten gaat. Wij hebben daar het volste vertrouwen in. Tenminste, als zijn bril maar goed is. In welke polis is dat meeverzekerd trouwens, een uilenbril?

Wat een heerlijke inteelt. Dit is een win-win situatie, moet het handenwrijvend bestuur hebben gedacht. Wat doen we met de teveel betaalde premies? Gaan we betere zorg aanbieden? Kinderen als Jelte helpen zodat ze niet naar Amerika hoeven? Premies omlaag? Ouden van dagen beroven van luierdagen, plasweken en douche-maanden? Welnee joh! Gekkie! Dat willen de mensen niet....

Het beste nieuws van de dag. Dat is het. Maar niet voor de verzekerden. Want hoe krijg je een onafhankelijk advies? Met Independer van Achmea??