woensdag 8 september 2010

Jolie in nieuwe film

Terwijl bij ons in Nederland het water tot aan de lippen staat omdat de informatieronde een regelrechte ramp blijkt te zijn, maakt Angelina Jolie een nieuwe film. Een film over de verschrikkelijke ramp in Pakistan en wie speelt de hoofdrol? Juist, niemand minder dan mevrouw Pitt.

Getooid in een perfect uitgedacht kledingstuk, aangepast aan het land om geen talibanner boos te maken, laat zij zich filmen en fotograferen tussen de puinhopen en troost zij zichtbaar de pakistani die nog over zijn na de overstromingen. En wat een drama treft zij aan. De regisseur zal smullen. De ene scene nog erger dan de andere. Prachtig materiaal. Leuk uitgelicht ook, mooi strooilicht. En wat een dramatisch plot. Geen enkele scriptschrijver kan dit zo levensecht beschrijven. Als een echte actrice doet zij haar werk en ja, ze kan nu eenmaal goed acteren. Zal zij in haar jet, terug naar Brad, ook nog huilen? Of overlegt ze met haar manager welke scenes nog over moeten?

Onder het mom van aandacht vragen voor Pakistan is Angelina ingezet. Zij is immers ambassadrice van UNHCR. Leuke publiciteitsstunt van Angelina en een goede kans om een tranentrekkende film te maken. Reality-tv in de ware zin. Laten we maar hopen dat het echt een beetje aandacht trekt bij Brad en Angelina. Ze hebben hun tijd hard nodig bij het geld tellen en de kinderen tellen. En waarschijnlijk zijn de kinderen haar redding. Die zijn namelijk altijd eerlijk en zullen zeggen:'Dat waren geen echte tranen heh mama?' En zij zal haar tranen drogen en naar de telefoon lopen. 'Maak maar wat over naar Pakistan, er is genoeg.'

Angelina lacht. Er zit genoeg Pitt in.