dinsdag 25 mei 2010

De gepeperde rekening

Lees net dat Neelie Kroes zich niet beschikbaar stelt voor het premierschap. Das nou jammer. Hadden we kunnen lachen. Ik had graag een wedje gelegd in een obscuur kroegje hoelang ze het zou volhouden. Nikkelen Neelie, zoals haar sm-vrinden haar plegen te noemen, zou het best nog wel eens langer dan drie weken kunnen uithouden. Maar mevrouw vindt Europa belangrijker. Ben benieuwd wat Wilders daarvan zal vinden. Op die mening moet ik trouwens nog even wachten want Wilders heeft wat anders aan zijn (van Nature) blonde kop. Hij is boos op de KRO. Zou ik ook zijn, maar hij heeft een reden.

Neelie vindt het wel best in Europa. Goed loon, bonnetjes net als in Rotterdam prima te verdonkeremanen want niemand controleert. Behalve die ene ijverige ambtenaar maar die is naar de vrijdagmiddag of de maandagochtend geschoven en dan werkt er niemand in het europese bolwerk. Dus dat zit ook goed. Ze gaf als reden om niet te komen: ''Ik ben een Europeaan en er is nog veel werk te doen. Daarom is het voor mij geen noodzaak om terug te komen naar Nederland''. Nee, in Nederland is niets meer voor je te doen? Het rechtssysteem is zo corrupt als een gemiddeld afrikaans land, de ziekenzorg is zelf zieker dan de zieken zelf, de euro doet het niet zo heel goed meer, en de meeste ministers doen het wat rustiger aan omdat ze door een PVDA-foutje in Uruzgan nu lekker niet veel meer hoeven te doen dan verkiezingsprogrammas schrijven, herzien, draaikonten en weer herzien.

Maar haar vrindje Paarlberg staat er ook niet zo goed voor. Hij is suspect van een schoonmaakbaantje in de criminele wereld. Ach, die Jan-Dirk ook. Hij kon toch niet weten dat hij dat geld van een crimineeltje had gehad? En witwassen? Dat had hij voor die tijd alleen nog maar met een echt wasmiddel gedaan. Neelie vindt het nog steeds best dat ze in Europa kan blijven, deze zaak kan haar immers in Nederland de kop kosten. Ze was namelijk zakelijk en prive bij Jan Dirk betrokken. Komt goed uit, dat Europa.

Rutte staat erbij en kijkt ernaar. Hij had gehoopt dat Neelie het zou doen. Zij heeft veel ervaring. Veel in Nederland en in Europa, dat moet gezegd. Zij durft ook wat. Flinke boetes uitdelen. Het zou de geschikte man voor de baan zijn!