dinsdag 31 augustus 2010

Goofy Gadaffi

Muammar heeft weer een poging gedaan zichzelf onsterfelijk te maken: over bekering tot de Islam spreken voor vrouwen in Italië, het land van de Rooms-katholieke kerk bij uitstek. Naar nu blijkt zijn de vrouwen ingehuurd, als klapvee. Vrouwen inhuren, dat is natuurlijk een klusje voor Silvio Berlusconi.

De paus zal zich wel het een en ander hebben afgevraagd toen hij voor het eerst hoorde van de plannen van Silvio. Maar, ze zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd: Silvio kan goed overtuigen en Joseph ook. De eerste op media-gebied ("Dat is goede reclame voor de kerk, Joseph") en de andere op religieus terrein. ("Hoeveel koorknaapjes, Silvio?")

Gadaffi staat niet bekend als degene die vooraan gestaan heeft bij het uitdelen van verstand en zodoende gaat hij in een rooms bolwerk staan preken voor gehuurde vrouwen in de Libische Academie in Italië dat Europa zich tot de islam moet bekeren. Dat inhuren van vrouwen ligt gevoelig. Italianen en Europeanen zijn het gerommel en semi-heimelijke sex-avonturisme van Silvio heel erg zat. Deze mediatycoon is niet vies van een paar jonge hoertjes en weet dat zo te verpakken dat het lijkt of hij mister onschuld is. Met dit soort mensen hebben we te maken in Europa. Toch lopen veel italianen met hem weg, vreemd. Maar Europa zoekt geen Silvio's. Europa zoekt geen Gadaffi's. Europa zoekt...en weet het zelf niet meer. Nederland en Belgie zijn verscheurd door politieke overdaad aan richtingen.

Nee, dan Muammar. Europa zou zich moeten bekeren tot Islam. Tal van kranten en politici stelden geschokt vast dat Gadaffi van Italië "zijn eigen Disneyland" maakt. En dat maakt mijn dag weer een beetje goed. Want zegt Disney niet over zijn eigen parken: "it's the happiest place on earth"? Als Gadaffi dat kan bewerkstelligen is het een flinke vent. Disney zegt ook dat het een: "magical, fantastical world" is. Magisch? Fantastisch?

Het gaat niet gebeuren. Gadaffi's oproep was voor ingehuurde vrouwen in de Libisch Academie. Een ingebeeld succes dus. Preken voor ingehuurde parochie; hoe toevallig in rooms Rome.