maandag 5 juli 2010

Informeren

Men blijft bezig. Informateurs volgen elkaar in rap tempo op en voordat wij er erg in hebben zijn we bijna een maand verder. En het enige dat we nu weten is dat een paarsplus kabinet het meest recht doet aan de uitslag van de verkiezingen. Daar hebben ze een maand de tijd voor genomen. Lang. En intussen gaat Nederland verder de vernieling in.

Behalve de horeca, die welvaart beleeft bij zonnige dagen en WK-gekte. Nederland zucht onder de hitte en gaat lekker borrelen bij de horeca. En terecht. Ze hebben een slechte tijd gehad met een pestende regering die op een mafia-achtige manier vasthield aan het rookverbod. Dat is toch ook van de gekke? Eeuwenlang zaten mensen lekker gezellig te drinken en te roken in de kroeg. Babbelen en roken met een biertje. De basis van naar de kroeg gaan. Daar zijn prima relaties ontstaan, plannen gesmeed, gezellige avondjes geweest, kinderen bedacht en, helaas ook, veel mensen dronken geworden en gebleven. Alcoholverbod zit er dus aan te komen, let maar op. En als je in de kroeg geen alcohol en tabak meer mag nuttigen, waar dan nog wel? Thuis? Dat verbod gaat ook nog komen.

Terug naar de informatie. Bea wordt al moe als er weer zo'n Mercedes het plein voor het paleis opdraait. En als er dan weer nieuwe mannen met een adviesje komen weet ze al wat ze gaan zeggen. Bea wist het allang. Zij gaat al wat langer mee. Misschien al te lang. Ze weet dat de kiezer gehoord moet worden. En die heeft op 9 juni duidelijk onduidelijkheid gegeven. Daar moet je het mee doen. Trix had het op 10 juni al gezegd tegen JP. Paarsplussen die hap. Maar niemand luisterde.

Het wordt tijd dat er eens wat gebeurde in Den Haag. Marc, kom in actie! Schud de partijen wakker en zet ze aan het werk. Niet meer: ik wil niet met jou, maar ik moet met jou. Neem een voorbeeld aan het nederlands elftal. Daar is actie. Zij winnen alles tot nu toe en niet alleen wedstrijden. Ze hebben zich al aardig wat miljoentjes eigengemaakt, ontvangen van de Fifa. Je hoort ze niet klagen. Nu Uruguay nog inmaken en hop: kassa. Over scoren gesproken....

Actie, Marc! Laat de leeuw niet in zijn hempie staan. Hou op met informeren, ga formeren!