donderdag 29 juli 2010

Een wollig verhaal...

Breekijzer is terug! Na jaren van leuren bij verschillende tv-zenders heeft hij het nu voor elkaar. Alleen niet zoals hij zelf zou willen. Maar hij heeft zijn favoriete ding weer terug: aandacht. Pieter Storms stormt de rechtzaal binnen om zijn vrouw, of zullen we zeggen 'geldfonteintje' Nina bij te staan in haar strijd om gerechtigheid. Pieters halsband mag een beetje losser en hij blaft erop los. En niet tegen een even grote hond, neen, het mag een klein keffertje zijn. Dat kan je altijd winnen.

Nina was niet tevreden met het boek van Eric Smit over haar leven en, omdat zij het niet met een journalist eens is ben ik geneigd die journalist te geloven. "Hij maakt me kapot", had Nina uitgeroepen voor de facetgeslepen en met diamanten ingelegde spiegel in badkamer nummer drie. Alsof zij nog nooit iemand kapot had gemaakt. Duidt mij dit niet euvel, mevrouw Storms is ook niet wars van een zwendeltje.

Niet te geloven dat die Pieter daar zomaar ingetuint is. Eigenlijk wel, want de man kwam nergens meer aan de bak en hij moet iets gedacht hebben als 'je kan altijd nog met Nina Brink proberen aan te pappen'. Niet wetend dat hij daardoor met terugwerkende kracht al zijn geloofwaardigheid als redder in nood voor de gewone man teniet zou doen. Want wat was dat een leuk programma. Als Fred uit Almere-Haven zich opgelicht voelde door een verzekeringsmoloch, kwam Storms met zijn breekijzer en liep gebouwen in en riskeerde celstraf en kreeg die ook weleens voor zijn charmante brutaliteiten. Nooit heb ik zo van een tv-programma genoten.

Misschien heeft hij ooit overwogen om het gebouw van WorldOnline binnen te lopen en te vragen naar de baas. En hij heeft haar gevonden! Nina zat klaar om hem te ontvangen en samen gaan ze nu de strijd aan tegen de vermeende leugenaar Smit. Dat ze daar lage maniertjes voor gebruiken als beslag had ik nooit van Pieter verwacht. Van Nina wel, die gaat over lijken. Pieter is betoverd door geld want dat heeft ze genoeg. Onrechtmatig verkregen maar toch, genoeg.

Pieter ligt 's avonds te snikken in zijn fluwelen kussen. Dat het zo met hem moet aflopen. Droevig. Bedroefd en teleurgesteld kruipt hij onder de wol, samen met Nina. En hij heeft voorkennis hoe deze zaak gaat aflopen....