dinsdag 15 juni 2010

Beer and Babes

"Wat zou je als man liever wensen dan Beer and Babes?", moet Bavaria gedacht hebben. Hoe verkoop je het beste je product? Sex. Een sexy babe erbij en je product vliegt de winkel uit.

En dan is er ook nog dat voetbal. Voordat het WK begon had ik eigenlijk het idee dat dat spelletje een beetje achterhaald was. Tegen zo'n bal aan schoppen, weer of geen weer, tong op je vestje.

Wat blijkt: er lopen twee en twintig miljonairtjes op een grasveld dat er bij mij in de tuin in duizend jaar niet zo mooi bij zou liggen. En deze beroepsrijke stinkers worden niet direct omringd door fans maar door reclame. De borden met merken zijn niet van de lucht. Uiteraard zijn er ook nog fans. En die toeteren zich astmatisch aan een ding dat van mij geen toestemming krijgt 'instrument' te heten. Ja, martel-intrument, dat wel. En dan: niet te vergeten de kijkbuiskinderen. Zij keken met ruim 4.1 miljoen massaal naar dit stelletje verwende jongetjes.

Alles mag om je product te verkopen. Alles? Nee, eigenlijk niet. Je moet geen geweld gebruiken, niet ordinair worden, geen kinderen martelen voor je reclamezinnetjes en geen oude mensen lastigvallen. En zo zijn er wel meer te noemen. Maar babes mag! En als je dan een leuke stunt bedenkt die ook nog eens de aandacht op twee punten trekt, dan ben je goed bezig. Deze babes van Bavaria zagen er gezond uit, gebruikten geen geweld, vielen geen oude mensen lastig, wat is er op tegen? Het merkje.

En ze worden gearresteerd nadat er eerst is geprobeerd ze uit het stadion te krijgen. Wat een rare actie. Laat die meiden. Ze hebben netjes entree betaald. En dan zo'n piepklein merkje op een jurkje. Welke man kijkt er naar dat merkje??

De FIFA en de Zuid-Afrikaanse politie hebben nog niet op het incident gereageerd. Naar verluidt zou de FIFA zelfs even hebben overwogen de meiden de jurken uit te laten trekken. Maar al snel realiseerden de officials zich dat zo’n actie nog veel meer publiciteit zou opleveren. Ik denk dat ze hier de plank hebben misgeslagen. Als de meiden zich hadden uitgekleed was er helemaal geen merkje meer te zien. Das toch goed?

Wat een kleinzerig wereldje is die voetbal toch. Geef mij maar strippoker!