dinsdag 22 juni 2010

Niets zo ziek als de zorg zelf

Het gaat fantastisch in Nederland. De politietop lacht iedere crimineel uit: 'als politietopman verdien je namelijk veel meer dan je als gemiddeld crimineeltje bij elkaar kan stelen', zullen ze gedacht hebben bij de aanvaarding van hun baantje. Niet beseffend dat er geen grotere criminelen zijn zoals Welten en zijn kliekje. De politie betaalde zelfs een groot deel van zijn huis in Warmond. Alsof het salaris nog niet toereikend zou zijn? Balkenende-norm? Pff, belachelijk. Daar doen ze niet aan bij de politie. Je moet groot denken. Je moet je inleven in de grote criminelen als Holleeder en zijn vriendjes Endstra en Paarlberg. Waar blijft de oproep voor meer blauw op straat? Dat is niet te betalen, dat snap ik nu wel. Zieke geesten.

En als je ziek bent dan... ben je in nederland aan de goden overgeleverd. Ons demissionair ministertje Klink zag het niet zitten om, als hij straks een of ander luxe baantje heeft gescoord in het bedrijfsleven omdat het partijtje fake-christenen, genaamd Cda zich toch enigszins verkeken heeft op de visie van de kiezer, voor een commissie gezeten zich voor het zorgtekort zou moeten verantwoorden. De pil, voer voor half vrouwelijk nederland, gaat uit het basispakket. Dat zou weleens verregaande gevolgen kunnen hebben. De economie staat er nog niet zo heel gunstig voor en de berichten over een groot gedeelte van de nederlanders die niet goed rond kunnen komen zijn nog absoluut niet verdwenen. En als je dan als aan elkaar knopend medelander de pil niet meer kan betalen....Een tweede seksuele revolutie zal er aan te pas moeten komen om dat weer ongedaan te maken.

Maar dat is nog niet het enige. De rollators, krukken en looprekken gaan er ook uit! Dat betekent concreet als de rollator van bijvoorbeeld Beatrix versleten is, en ik heb me laten vertellen dat dat niet lang meer duurt, moet onze Trix straks zelf haar poeplap trekken. Dat zal tegenvallen. Ik vermoedt dat ze daar de bevolking in de kersttoespraak nog wel even over inlicht. Dat er toch een sneer naar die Klink te verwachten is. En ze heeft gelijk. Welke lafaard gaat, net bekomen van de ergste verkiezingsuitslag van de eeuw voor het Cda, nu dit soort maatregelen nemen? Terwijl de zorg al zo belabberd is. Terwijl er pyamadagen zijn in verzorgingstehuizen, mensen slechts een keer in de week worden gedouched. Terwijl er een lief jongetje, in elkaar getremd door een aantal onopgevoede konten met oren, nu in een zware coma ligt (www.help-jelte.nl en doneren!) niet geholpen wordt in dit benauwde kouwe kikkerlandje...

Wie verzorgt straks Ab Klink, als het werkelijk tot hem doordringt wat hij gedaan heeft?