vrijdag 25 juni 2010

Jorritsma for President

Gelukkig is het Annemarie niet geworden. Burgemeester van Amsterdam. Eerst ontkende ze dat ze had gesolliciteerd en nu blijkt dat ze wel heeft geschreven is ze gelukkig in populariteit door Eberhard voorbij gestreefd.

Gelukkig maar. Want als we haar als burgervader van de bekendste nederlandse stad zouden hebben weet ik niet of er nog een drugsverslaafde zou willen blijven. Ik zou ook een andere stad kiezen, ik bedoel, als je met haar aan het roer stoned kan worden dan ben je een hele vent. Misschien had het voor het drugsprobleem in de stad dan toch wel goed geweest...

Maar laten we eerlijk zijn: zo'n hiep-hiep-hoera tante waarvan we niet eens zeker weten of we ze wel kunnen vertrouwen, is dat wel goed voor een stad als Amsterdam? Het is niet eens goed voor Almere. Als ze in Amsterdam hetzelfde gaat doen als in Almere dan raak ik toch een beetje bezorgd. Straks gaat ze ook in Amsterdam het grondwater onder haar woning oppompen voor de koelings/verwarmingsinstallatie, net als in Almere. En als ze dan in het centrum gaat wonen, dan ben ik bang dat die Noord-zuidlijn nog duurder gaat worden.

En misschien laat ze wel een nieuw huis bouwen. Daarvoor klopt ze dan aan bij een bedrijf als Koop Tjuchem. Dat zijn we nog niet vergeten. Haar innige contacten met dit bedrijf hebben grote gevolgen gehad. Want later bleek dat haar naam voorkwam in een zogeheten schaduwboekhouding. Dat is wel handig als je dat kan trouwens maar beter van niet.

Misschien kunnen we haar eens richting Den Haag uitnodigen. Rutte toont geen enkel greintje daadkracht, net als Cohen trouwens die spijt heeft van zijn keuze. Dat kan je zien aan zijn hakkelige en stuntelige optredens voor de camera. Ik denk dat hij dolgraag terug zou willen. Hij paste daar veel beter. Het is te groot voor hem.

Wel, Pechtold en Femke Fataal doen ook al nada, dus Annemarie zou het kunnen proberen.

Maar Annemarie, wel melden als je gesolliciteerd hebt. Dan kunnen we alvast gaan inpakken; wij vertrekken dan namelijk voorgoed naar een beter oord!