vrijdag 9 april 2010

Recht zo die snuift...

Vol verbazing las ik dit stuk:

"Rechtenstudent blijkt cokedealer

VOLENDAM - Een 20-jarige rechtenstudent met succesvolle ouders heeft volgens justitie veel Volendammers 2,5 jaar lang van cocaïne voorzien.
De Volendammer moest zich donderdagmiddag voor de Haarlemse rechtbank verantwoorden, meldt het Noordhollands Dagblad. "Als mensen twintig bier en twee gram coke op hebben dan zien ze het niet meer zo scherp. Dan halen ze alle dealers door elkaar", stelde hij om zich te verdedigen.
De verdachte beweerde met klem dat van die lange periode helemaal niks klopt. "Ik hang nu voor tien andere dealers in Volendam." Volgens de Volendammer heeft hij hooguit tien maanden cocaïne verkocht aan gebruikers.
Rechter Kronenberg snapte niks van dat verhaal. Hij vroeg zich hardop af hoe een zoon van succesvolle ouders met een goede baan, nota bene een rechtenstudent, zo stom kon zijn om te gaan dealen. De Volendammer moest het antwoord schuldig blijven. "



Hij geeft zelf toe dat mensen niet meer helder denken als ze coke gebruiken, de rotzooi die hij zelf, bij zijn volle verstand, verkocht. Diezelfde rotzooi die mensen, gezinnen kapotmaakt. Dat de rechtstaat in Nederland zo corrupt en verziekt is als in welke bananenrepubliek ook was mij terdege bekend maar dat een rechtenstudent zichzelf gaat verdedigen over zijn dealerschap....

Volendam brengt talent voort....