woensdag 14 april 2010

Laat Maxima niet stikken...

In het landelijke regiokrantje 'De Telegraaf" las ik het volgende:

" Máxima krijgt naailes

AMSTERDAM - Prinses Máxima heeft
woensdagmiddag geleerd hoe een broek
gestikt moet worden.

Dit gebeurde tijdens een werkbezoek aan
de stichting Mode met een Missie in Amster-
dam. De stichting biedt werk in mode-
ateliers aan vrouwen met ernstige problemen
zoals verslaving of die bijvoorbeeld dakloos zijn.
De vrouwen werken aan het modelabel
Ami-e-toi, dat door de Nederlandse mode-
ontwerper Claes Iversen is opgezet. "


Afgezien van het feit dat het best een beetje laat is om op je 39ste levensjaar met inmiddels drie kinderen en een man met dure smaak nog naailes te nemen snap ik best dat Maxima door de Rvd vrijwillig gedwongen wordt om dit soort beleefdheidsbezoekjes te doen. En de schat doet het waarschijnlijk met volle overgave en ze zal een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op de vrouwen daar. Ongetwijfeld.


Je maakt mij alleen niet wijs dat ze, thuis in Wassenaar nog enige kennis van deze volwassenenmavo-achtige spoedcursus heeft weten op te slaan. Terug in de limo is zij allang vergeten hoe het stikken van een broek nu ook weer moest. Sterker nog: ik denk dat ze het bewust vergeet. Wat zal het haar ook aan haar billen oxideren! Thuis doet haar personeel het voor haar, en nog beter ook. En ze hoeft niet te vragen hoe het moet, alleen een simpel bevelletje middels een belletje doet wonderen.


Maar de wil is er! Ze wil naaien, ze wil stikken. Laat haar. Mag het alstublieft geen oefening zijn voor later: de broekriem aanhalen!