maandag 19 april 2010

Popie Silvio

We wisten wel dat het aan het rommelen is in de Katholieke kerk. Maar kennelijk is de Paus daar niet zo mee bezig. Hij vindt alles maar saai. In de krant stond afgelopen week namelijk dat de Paus in slaap is gevallen tijdens de mis die hij nota bene zelf leidde. Kennelijk is het niet zo spannend om leider van de Katholieken te zijn. Slaapverwekkend zelfs.

Lees:

"Paus valt in slaap tijdens mis op Malta

ROTTERDAM - Hij is zeker niet de eerste die in slaap valt in een kerk, maar hij is wel de laatste van wie je het zou verwachten. Niemand minder dan de paus is tijdens zijn eigen mis op het eiland Malta in slaap gesukkeld.

Guido Marini die naast de paus zat, merkte op dat de kerkleider in slaap was gesukkeld en tegen het protocol in gaf hij de paus een tik tegen de rug om hem weer te wekken. Daarna zette de paus de eredienst weer verder. Het zal het geschade imago van de katholieke kerk geen deugd doen."



Nieuwe paus
Is het misschien tijd voor een jongere paus? Of een wat actievere paus? Ik dacht aan Berlusconi. Hij spreekt de taal, heeft veel contacten, houdt wel van sex, allemaal eigenschappen die je in de Katholieke Kerk van deze tijd hard nodig hebt. Hij zal er wel een feestje van maken, compleet met publieke dames. Is weer eens wat anders in Vaticaanstad.

Als hij de kerk gaat leiden net als hij met het land van plan was, namelijk als een bedrijf, dan kan het nog leuk worden in de kerk. Ik stel me zo voor dat hij meteen gaat werken aan efficiëntie binnen de kerk. Daar heeft hij zijn handen al aan vol. Al die extra handelingen tijdens de mis worden dan gelijk afgeschaft. Wordt de mis nog korter.

En wat te denken van de tegenwerking van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid door zijn grote mediabelangen en in het algemeen belangenverstrengeling van zijn politieke en zakelijke belangen? Een prima kans voor Silvio. Hij zal het met een voor hem typerende glimlach aanvaarden. Niks witte rook. Sigaren en wijn, dames en feestjes om zijn aantreden te vieren. Urbi et Orbi zal opeens heel anders klinken.

En zijn onschendbaarheid? Die zal ten top stijgen. Dat is bij de paus een zekerheid. Ik hoop één ding: dat als Berlusconi paus wordt zelfs uit de hemel een 'nee' zal klinken.

Dagblog